2 Mar 2014

River Dee Februar 2014


Akkurat kommet hjem fra en fantastisk uke i river Dee. For oss som kommer fra Norge med snø og sludd og slaps var det fantastisk å komme til river Dee med grønne elvebredder og temperaturer på 5-8 grader. Ulempen med varmen var at det smeltet en del snø som gjorde at elva en dag gikk opp 1,5 meter – og det er mye. Så det var ikke store muligheter for fiske da. Det er fortsatt mye snø i fjellene i Skottland. Får håpe det smelter litt etter litt. Smelter alt på en gang blir det en kjempeflom.

Men vi hadde 4 dager med gode forhold. Og fangstene vi hadde var eventyrlige.

15 springere på 4 mann på en uke hvor noen av dagene var helt fiskeløse pga flom og andre ting.

Vi fisket på Carlogie og Ballogie som vanlig. Disse to valdene er opptatt hver dag i hele sesongen i mangfoldige år framover. Ghillien Sean hadde aldri hørt at det var tatt så mange springere på de første ukene. Da vi dro derfra hadde antallet passert 50 springere siden 1. februar. Dessuten tok vi en del Kelt – over 30, men har ikke antallet.

Et kjent vald som Park hvor det fiskes med 10 stenger hver dag hadde kommet opp i 8 kelt. Altså fullstendig svart. Men lenger opp i elva der vi fisket var det livat.

Så dette var en eventyrlig uke.

Nå etter at vi har kommet hjem hørte jeg fra Sean at det var tatt 96 springere i februar. Ny rekord.

I´ll be back. 

No comments:

Post a Comment