16 Dec 2008

Fisking for klekkeriet i river Tay på Kinnaird Estate i Skottland - Desember 2008


Datoen er 2. desember på ettermiddagen og telefonen ringer. Det er en kamerat
fra Skottland som forteller meg at fiskingen for klekkeriet begynner i morgen. Kan du komme? I løpet av et par timer har jeg bestilt flybillett, togbillett, gitt beskjed til kona at jeg drar til Skottland, gitt beskjed på jobben at jeg ikke kommer på et par uker og pakket nødvendig fiskeutstyr.

Dagen etter kl 06:19 sitter jeg på toget til Gardermoen.

De siste 4 årene har jeg vært med på å fiske til klekkeriet i river Tay.

Kameraten min er ghillie på Kinnaird Estate. Han er ghillie på Upper og Lower Kinnaird.
Upper er en strekning på 2 miles og er godt egnet til båtfiske og fiske med sluk og mark.
Lower er omtrent like lang og har drøssevis av nydelige fluestrekninger. Og det er på Lower Kinnaird vi skal fiske. Det er lov å fiske med flue eller sluk. Jeg fisker kun med flue. Lower Kinnaird består av følgende pooler: Junction Pool, Ferry Stream, Plantation Pool, Island Pool, Green Bank, Ash Trees, New Pool, Fur Trees, Kindallachan og Guay Pool.

Vel framme i Skottland på Edinburgh Airport eller Turnhouse som den heter står en annen kamerat og venter. Vi kjører i litt over en time nordover før vi er i Ballinluig. Det er et lite tettsted hvor Kinnaird Estate ligger.
Det er utpå ettermiddagen og halvmørkt, men vi må jo en tur ned til elva for å ta
en titt. Vi drar ned til Ash Tree og der står det to andre kamerater og fisker. De fisker med sluk for anledningen. I bilen har vi temperaturmåler som viser utetemperaturen. Får et lite sjokk da jeg ser på den....... minus 10 står den på. Og ja - det er bitende kalt.
Snøen ligger og vinden blåser fra nord.
Vi stikker kjapt inn i hytta som ligger ved valdet og får varmet oss både utvendig og innvendig. Det står alltid ei flaske whisky på kjøkkenbenken.
Etter en hyggelig kveld med gode venner og godt drikke og god mat drar vi til Ballinluig Inn hvor vi skal overnatte.

 
 
 
 
 
 
 
 































 

                           



No comments:

Post a Comment